מחזור בגיל המעבר? עלייה באסטרדיול

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

29/05/2024 | 20:51 | מאת: גליה

שלום רב, לאחר כ-13 חודשים ללא מחזור, קיבלתי מה שנראה כמו מחזור. עם סימנים מקדימים. בדיקתאולטרסאונד לאחר הדימום היתה תקינה. בדיקת דם הראתה: FSH 91.90 LH 40.7 E-2 96 3 חודשים לפני כן (ולפני קבלת המחזור המפתיע) היו הערכים: E-2 קטן מ-70 FSH 121 האם הגיוני שה- FSH ירד לעומת הבדיקה הקודמת ולעומת זאת האסטרדיול עלה? האם זה יכול להסביר את הופעת הדימום, והאם זה אכן היה מחזור? או שהבדיקה אינה תקינה ומלמדת על בעיה?

29/05/2024 | 23:22 | מאת: גליה

שכחתי לציין - בת 54

גליה שלום ותודה על שאלתך. בהחלט הגיוני. יש עךיות וירידות בפרי מנופאוזה ושם את נמצאת ככל הנראה. בברכה דר' זלוצובר

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי