חוסר שעות שינה וכאבים בגפיים

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

30/05/2024 | 18:09 | מאת: ל

שלום, בת 50 ללא מחזור כבר חצי שנה, בריאה רזה ולא מעשנת, עושה ספורט (הליכות) אוכלת בריא. מרגישה מעט מאד גלי חום, אבל בעיקר לא ישנה בלילה, נרדמת בקלות אבל מתעוררת ונשארת מספר שעות ערה משום שלא מצליחה להרדם. יש גם כאבים בגפיים העליונות והתחתונות, ראמוטולגית אמרה שזה לא דלקת מפרקים ולא פיברומיאלגיה. מה ניתן לעשות עם הכאבים בידיים וברגליים ומה ניתן לעשות עם חוסר שעות השינה שמקשות עליי במשך היום, והאם התופעות האלה יחלפו בעתיד? איזה בדיקות דם או בדיקות אחרות עליי לעשות? עוד נקודה חשובה לאימי יש ולסבתי היה אוסטאופורוזיס וגם לי ברור שיהיה. תודה על המענה.

ל שלום ותודה על שאלתך. כדאי לעשות צפיפות עצם ולפנות להערכה רפואית מסודרת. בברכה דר' זלוצובר

16/06/2024 | 07:53 | מאת: ל

תודה הכאבים הם בעיקר בשרירים, איזו בדיקה עליי לעשות? תודה

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי