אינטרראוסה תבליות לנרתיק ליובש

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

18/06/2024 | 07:06 | מאת: גילי

בת 53, התחלתי לקחת את התבליות בהמלצת גניקולוגית ליובש בנרתיק וירידה בחשק המיני. לציין שכן היתה השפעה טובה בחשק ובכלל בהרגשה. מנגד מרגישה מאוד נפוחה, נפיחות בבטן, בחזה, עליה של 2 ק"ג, מרגישה נפוחה קצת מנוזלים, תיאבון מוגבר. הפסקתי את הטיפול. השאלה האם אני חייבת לקחת כל יום את התבליה? או שאפשר לקחת פעם פעמיים בשבוע? מרגישה כל הזמן רטובה ושמנונית באזור הפות אולי אפילו יותר מידי. קראתי שיש מלא סיכונים סרטן השד הרחם ועוד ויש לבצע בדיקות. חשבתי שמדובר במינון ממש נמוך אבל חייבת להודות שזה קצת הלחיץ אותי. האם יש תבליות אחרות לא הורמונליות? כאלה שאפשר לקחת לפי הצורך? או חומר סיכה רק לפני קיום יחסים? תודה רבה❤️

גילי שלום ותודה על שאלתך. התרופה מיועדת לנטילה יומית וכל גם נחקרה. בברכה דר' זלוצובר

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי