טיפול הורמומלי חליפי ומחזור

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

23/06/2024 | 21:54 | מאת: רבקה

היי..בת 49. ווסתות התקצרו כל 3ת5 שהועות, חווה תסמיני גיל מעבר, גם פרופיל הורמונלי מעיד על כך. ניתן טיפול בפמוסטון 1/10. האם ניתן ללא הפסקה או עם הפסקה ולהמתין לדימום? בנוסף חוששת מהשפעת פרוגסטרון. לא הסתדרתי עם גלולות. האם קיים טיפול סיסטמי רק באסטרוגן, ופרוגסטרון מקומי?

רבקה שלום ותודה על שאלתך יש אפשרות לאסטרוגן סיסטמי ופרוגסטרון מקומי. פמוסטון נלקח באופן רציף. בברכה דר' זלוצובר

29/06/2024 | 23:01 | מאת: רבקה

האם וגיפם יכול לדחות/לעכב/ להמעיט את דימום הווסת הצפוי להגיע? בת 49 עדיין עם ווסתות סדירות ותסמיני גיל המעבר. נוטלת כרגע כשבוע וגיפם וגינלי בלבד. יש מעט הקלה בתסמינים.

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי