ציסטה בשחלה וכריתת שחלות

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

28/06/2024 | 05:54 | מאת: שרית

דר' שלום רב, אני בת 53.7 ו 11 חודשים ללא מחזור בבדיקת אולטרסאונד התגלתה ציסטה גדולה 12 ס"מ בשחלה ימנית, לפי הרופא הציסטה נראית שפירה אבל בגלל גודלה ובגלל הגיל שלי הוא ממליץ לכרות את שתי השחלות. מכיוון שיש לי בעיית קרישיות יתר לא אוכל אחרי הניתוח לקחת הורמונים. כרגע אני סובלת מעט מאד מגלי חום ואין לי תופעות קשות של גיל המעבר. ברצוני לשאול, מה צפוי שיקרה לי לאחר כריתת שתי השחלות, האם זה אומר שגיל המעבר שכרגע הוא די קל אצלי יהיה פתאום יותר קשה? אני מאד מודאגת מזה, כי כאמור אסור לתת לי הורמונים. תודה

שרית שלום ותודה על שאלתך. בלי להיכנס לצורך בכריתה כי אין לי כמובן מידע מספיק, כריתת שחלות עשויה להביא להחמרה משמעותית של תסמיני גיל מעבר. זה פתיר בד"כ! אין בהכרח הוראת נגד מוחלטת לכל טיפול הורמונלי. בברכה דר' זלוצובר

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי