מנופאוזה או פרימנופאוזה

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

30/06/2024 | 14:40 | מאת: RIVA

בת 54.7 מזה קרוב לשנתיים ללא מחזור כמו שצריך. עד אוגוסט 22 הייתי מקבלת כל 3 4 חודשים. מאוגוסט 22 ועד אוגוסט 23 שנה ללא מחזור כלל. באוגוסט 23 היה מחזור של כ3 4 ימים מלא, בנובמבר 23 היה יום עם 2 כתמים קטנים בלבד, השבוע שוב בניגוב מעט חום וורוד בפנים, ליום אחד וזהו. ביצעתי בדצמבר פרופיל הורמונלי לא מלא כי הבנתי שחסר בו פרולקטין ופרוגרטרון: <ESTRADIOL (E-2) 70 TSH 4.219 T4 FREE 14.3 LH 0.80 FSH 3.50 כמו כן עשיתי בדיקת אולטרסאונד שיצאה תקינה וכן PAP תקין. לפני כשנה הורדתי את ההתקן לא הורמונלי בתום 5 שנים כי לדעת הרופא אין לי צורך בו יותר כי הוא גם גרם לי לכתמים פה ושם. שמעתי שבדיקות ההורמונליות לא יכולות לתת חוות דעת מדוייקת כי ההורמונים משתנים מיום ליום. אין לי גלי חום, הזעה מוגברת כן, עצבנות יתר, נשירת שיער ועוד סימפטומים המיוחסים לגיל המעבר. אני לוקחת מזה שנים ציפרלקס, בקיצור וסליחה על האריכות היכן אני בעצם נמצאת? תודה על תשובתך.

RIVA שלום ותודה על שאלתך. מנופאוזה מוגדרת כשנה ללא וסת. פרופיל הורמונלי לא ממשף בהכרח כי הוא מאד לבילי- עליות וירידות ברמוןת הורמוני מין את בפרימנופאוזה בברכה דר' זלוצובר

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי