עוררות מינית בגיל המעבר

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

02/07/2024 | 18:59 | מאת: טל

אני בת 54, שוקלת 65 ק"ג, לא מעשנת, הטרוזיגוטית לפקטור 5. אני לא מסוגלת להתעורר מינית ע"י גירוי גופני ואין לי ליבידו. אין לי יובש מוחלט בנרתיק אלא הפרשות סמיכות. שמעתי שיש תכשיר שמכיל אסטרוגן למריחה על הדגדגן, או נר וגינלי. יש לי שתי שאלות בנידון: 1. אני מבינה שהתכשירים מיועדים לליחוח הנרתיק. מה שאצלי לא מהווה בעיה. האם הם יכולים להחזיר ליבידו או לעזור בהתעוררות המינית בעת מפגש מיני? 2. האם במצב קרישתיות היתר שלי מותר להשתמש בתכשירים מקומיים אלו על הדגדגן או בנרות וגינליים?

טל שלום ותודה על שאלתך, איני משוכנע שאת מנועה לחלוטין מטיפול הורמונלי. טיפול נרתיקי אינו מעלה קרישת יתר. בברכה דר' זלוצובר

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי