חלבון מוגבר באיסוף שתן וקריאטינין גבוה
דיון מתוך פורום נפרולוגיה
שלום, אני בת 29, בהריון תאומים שבוע 30. 3 חודשים לפני ההיריון היה לי קריאטינין 1.2 (שקודם לכן היה בטווח הנורמה) וחודש לפני כן היה חלבון בבדיקת שתן כללית שתן 100 (אז הייתי עם חום- לא נבדק קריאטינין), במהלך ההריון כל הבדיקות הצביעו על קריאטינין גבוה -בין 1.18-1.2 ואף אחד מהרופאים לא התיחס לזה, (למרות שקריאטינין אמור להיות נמוך מהרגיל בהריון). לפני כשבוע היה לי דימום וגינלי מסיבי והולכתי לבית החולים שם מצאו חלבון מוגבר בשתן וקריאטינין 1.2. באיסוף שתן 24 שעות יצא חלבון 707, וקריאטינין כל הזמן בין 1.15-1.2, בUS כליות נראה שכליה אחת קטנה מאוד כמחצית מהכליה השניה ויש בה ציסטה בגודל של 1.5 ס"מ. מציינת שאין לי לחץ דם גבוה, אין סימנים של רעלת הריון. האם מדובר באי ספיקת כליות כרונית, ובאיזה שלב אני נמצאת? האם הערכים יכולים להשתפר אחרי הלידה או שזה לא קשור? האם כמות זו של חלבונים באיסוף שתן יכולה להצביע על מחלת כלייה מתקדמת? תודה, מורל
מציינת שהנני בריאה בד"כ, אין לי מחלות רקע. לא ידוע על מחלת כלייה.
זה נכון שבמהלך היריון אנחנו מצפים לירידה בערכי הקראטינין בשל זרימת הדם המוגברת לכליות. מסיבה זו גם נראה לעיתים הפרשת חלבון בשתן שהינה גבוהה יותר להפרשה אצל אותה מטופלת שלא בהיריון. עם זאת, הסימנים אכן מחשידים למחלת כליה כרונית - העובדה שהיה חלבון עוד טרם ההיריון, העליה בקראטינין וגם הכליה הקטנה. סביר שנולדת עם כליה אחת לא תפקודית (על פי תיאור ה-US) ובמהלך השנים הכליה השניה פיצתה על כך, וכעת מתחילים לראות סימן ש"מתעייפת". עם זאת, קשה לקבוע אבחנה כעת. עליך להמשיך מעקב היריון בסיכון (מניחה שלאור היריון תאומים את עושה זאת) שכן מחלת כליה כרונית הינה בין גורמי הסיכון לפתח רעלת היריון. לאחר הלידה ניתן יהיה להעריך את התפקוד הכלייתי והפרשת החלבון בצורה מהימנה יותר. בינתיים כן הייתי שולחת בדיקות דם למחלות רקמת חיבור וזיהומיות כמקובל בבירור אי ספיקת כליות. תפני לנפרולוג להמשך בירור.
מבחינת מחלות זיהומיות הכל יצא שלילי, מחלות חיבור טרם התקבלו תוצאות ANA. מפחידה אותי מאוד כמות החלבון בשתן כי הבנתי שזה אומר שהמצב חמור. האם יש סיכוי שהמצב ישתפר או שזה רק ילך ויחמיר?