אולטרסאונד כליות לאבנים

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

20/05/2022 | 00:30 | מאת: רחל

שלום בת 70, שמונה חודשים לאחר ריסוק אבנים בכליות בלייזר. ביקורת CT לאחר הניתוח היה תקין, כ"כ ביקורת US לאחר כמה חודשים. כעת בוצע US נוסף: להלן ממצאי בדיקה על קולית של הכליות ודרכי השתן: סיבת הבדיקה: מעקב אבנים. כליה ימנית בגודל תקין. פרנכימה- הודגמו הסתיידויות קורטיקליות עדינות. לא הודגמה הרחבה של מערכת מאספת. ציסטה פאראפלבית כ1.4 ס"מ. רושם לגרגר בגביע תחתון כ0.35 ס"מ כליה שמאלית בגודל תקין. פרנכימה- שינויים צלקתיים עדינים בפרנכימה לא הודגמה הרחבה של מערכת מאספת. ציסטה פאראפלבית כ1.2 ס"מ. לא הודגמו אבנים. 1. מה זה הפרנכימה שיש בכליות? והאם זה בעייתי ודורש בירור או טיפול? ומה ההבדל בין הפרנכימה עם ההסתיידויות לזו עם השינויים צלקתיים? 2. האם יש משמעות לציסטות פראבליות? 3. רושם לגרגר בגביע תחתון 0.35 ס"מ, האם זה אומר שיש אבן חדשה? ואיך מתייחסים לזה? תודה רבה

הפרנכימה היא רקמת הכליה וניתן לראות בה אבנים קטנות. אם עוד לא בוצע, חשוב לעשות בירור של הגורם לאבנים - מדובר באיסופי שתן ל 24 שעות לחומרים היכולים לייצר אבנים וכן בדיקות דם יעודיות. איפיון של הגורם המייצר אבנים יכול לעזור למנוע היווצרות של אבנים נוספות. כמובן ששתיה מרובה היא חשובה מאוד. האבן שתיארת היא קטנה ולא דורשת בשלב זה התערבות אורולוגית אבל יש לעקוב שלא תגדל. הציסטות לרוב חסרת משמעות.

מנהלי פורום נפרולוגיה