מה חלון הזמן להנצלת כליה לאחר מוות לבבי?

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

01/06/2022 | 19:19 | מאת: דודו

מצאתי באינטרנט כל מיני מקורות שמדברים על 36 שעות אבל להבנתי הם מדברים על הזמן שבו אפשר להחזיק את הכליה לאחר שהיא הוצאה מהגוף ועד ההשתלה. השאלה שלי היא אחרי כמה זמן מרגע המוות אפשר לנתח את הגופה ולהוציא ממנה את הכליה והיא עדיין תהיה מתאימה להשתלה?

בדרך כלל תרומה מ"הנפטר" היא תרומה מאדם עם מוות מוחי אך שהלב עוד לא כשל ויש עוד אספקת דם לאברים השונים. בניתוח מוצאים האברים לתרומה ומיד מוכנסים לתמיסה משמרת, בתנאים מיוחדים. אי אפשר לקחת איבר מאדם שנפטר בדיעבד. גם לא דקות לאחר הפטירה.

מנהלי פורום נפרולוגיה