תזונת חלבון לחולי כליה
דיון מתוך פורום נפרולוגיה
רקע: אני עם GFR 60. שאר הפרמטרים תקינים (חלבון בשתן וכדו). נפרולוגית שלי הציעה שאני צריך תזונה של כ 1 גרם לקילו גוף. לפי הספרות, בבשר בקר/עוף/דג יש אותו כמות חלבון. שתי שאלות: 1. יש המלצה "עמומה" שעדיף לצרוך בשר עוף על בשר בקר, מבחינת כליות... אפשר להסביר את זה כמותית? - למשל האם צריכת בשר בקר של 80 גרם שקול לצריכת בשר של 100 גרם? 2. האם חלבון מהצומח נספר בחישוב החלבון היומי? למשל חלבון שבאורז/עדשים... (הערה-תזונאים מכובדים נתנו לי תשובות סותרות) תודה, יוסי