מחסור במלחים - היפונתרמיה
דיון מתוך פורום נפרולוגיה
שלום, אני אישה בת 60.בעקבות עודף משקל ולחץ דם גבוה ירדתי במשקל די הרבה, ואני מרגישה כעת מאוד טוב. תוך כדי ירידה במשקל, הבחנתי כי לחץ הדם שלי (עם התרופות שלקחתי)היה נמוך מדי וכך הוחלט שלא אקח כרגע כדורים נגד לחץ דם כדי לראות אם הירידה במשקל הספיקה. ואכן כך היה - כרגע לחץ הדם שלי מאוזן, ואני ממשיכה בשמירה על אורח חיים בריא מבחינת התזונה. שאלתי היא: במסגרת הניסיונות שלי לשמור על הישגי לחץ הדם המאוזן, אני נמנעת לחלוטין משימוש במלח. אמנם יש מעט נתרן בלחם הקל, הגבינה הלבנה והבשר שאני צורכת, אבל חוץ מזה אני לא משתמשת במלח בשום צורה. האם אני יכולה כך למצב של חוסר מלחים בדם-היפונתרומיה ??זה יכול להיות מסוכן? תודה מראש על תשובתך.
שלום מיכל. גם אם לא מוסיפים מלח שולחן למזון, נמנעים ממזון ממעובד ותעשייתי,מאבקת מרק וממזונות מלוחים (חמוצים, חטיפים), עדין במזון יש מלח.כפי שציינת גבינות רבות, לחם קוני, אך גםבשר מוכשר מכילים מלח. דיאטה דלת מלח אין משמעותה העדר מוחלט של מלח בדיאטה. נקודה חשובה היא שברב המקרים היפונתרמיה נגרמת עקב עודף מים ולא חוסר במלח. לגוף יש גם מנגנון לווסת את ריכוז המלחים בגוף. לכן כל עוד את לא שותה באופן מכוון ליטרים של מים, הסיכוי לחוסר מלחים בדם הוא נמוך מאד.