כמה מגנזיום מותר לי לקחת
דיון מתוך פורום נפרולוגיה ויתר לחץ דם
קניתי מגנוקס-520, אך מצאתי שם אזהרה לחולי אי ספיקת כליות. אני בן 74, ומוגדר כחולה באי-ספיקת כליות כרונית. להלן תוצאות הבדיקות מהשנה האחרונה: creatinine serum: 1.30--1.60 cratinine clearance: 80 GFR: 45--56 בשלוש השנים האחרונות תוצאות הבדיקות דומות לתוצאות הנ"ל. אני כבר מקבל 100mg מגנזיום ליום, בכדור מולטי-ויטמין. השאלה היא האם מותר לי לקבל עוד מגנזיום, ואם כן - כמה?
א.הרץ שלום, בשלב ראשון נשאלת השאלה האם יש לך חסר מגנזיום בדם (היפומגנזמיה)? אם אין, אזי תמיד נשאלת השאלה מדוע לקחת עוד. לא מדובר בכמות מאד גדולה של מגנזיום ובכל זאת כשיש הפרעה משמעותית בתפקוד הכליות, קיימת סכנה להצטברות מגנזיום בכמות גדולה מאד שיכולה להוביל לחולשת שרירים והפרעות קצב. אי ספיקת הכליות שלך בינונית-חמורה. אני חושב שהסכון נמוך אבל לא אפסי, אבל השאלה המרכזית שצריך לשאול היא האם אתה בכלל נזקק לטיפול הזה.
השתכנעתי בצורך לקחת מגנזיום מדבריו של פרופ' מיכאל שכטר בראיון אצל פרופ' רפי קרסו: http://192.118.60.6/radio/2012/11/04/4628097.wmv?preventCache=7824620 אכן יש לי כמה מהסימפטומים של חוסר מגנזיום, כגון עייפות וכאבי שרירים ללא הסבר, ולעתים רחוקות גם הפרעות קצב לב (לא מסוכנות, לפי דבריו של קרדיולוג). על כל פנים, בראיון הנ"ל הושמעה המלצה גורפת לכולנו, או לפחות לכולנו שמעל גיל מסויים, לקחת את המגנזיום כתוסף מזון. תודה על התשובה, ואשמח אם תוכל להוסיף עליה.