שאלה לדיאטנית

דיון מתוך פורום  השמנת יתר, קיצור, מעקף ושרוול קיבה

16/02/2014 | 10:18 | מאת: לימור

רציתי לדעת למה חשוב עד חודש אחרי הניתוח לא לאכול לחם? אני כשבועיים וחצי אחרי ניתוח. אכלתי אתמול: בוקר- 1/2 יוגורט. בצהריים- 6 כפות פירה עם בשר בקר ורוטב(סה"כ 6 כפות). אחה"צ- בננה בינונית. בערב - ביצה מקושקשת עם כף גבינה בלילה- 6 כפיות קוטג'- זה לא הספיק לי הרגשתי עוד רעבה אז אכלתי פרוסת לחם מטוגן. אכלתי אותה בקלות ודי מהר . אבל מס' דקות לאחר מכן חשתי מחנק מטורף. האם הכמויות נורמליות לשלב זה? האם יכול להיות שבכמויות האלה הרחבתי כבר את השרוול ולכן אני חשה רעבה? מה אני יכולה לעשות מעכשיו אחרת כשאני ארגיש רעב?

לקריאה נוספת והעמקה

הי לימור, עד חודש לא מומלץ לאכול לחם טרי. את יכולה לאכול לחם קלוי (צנים) או קרקרים ללא סיבים כמו פתית/טוסטעים. הכמויות נורמליות לשלב זה, אך מומלץ לשלב חלבון עם פחמימה בכל ארוחה - למשל מעט קרקרים עם הגבינה או היוגורט. הקיבה לא מתרחבת בשבועיים אלא לאחר תקופה ארוכה של התנהלות לא נכונה עם האוכל. ממליצה לך להיות במעקב דיאטנית בריאטרית על מנת לקבל ליווי מקצועי להצלחת הניתוח.

מנהלי פורום השמנת יתר, קיצור, מעקף ושרוול קיבה