לדיאטנית
דיון מתוך פורום השמנת יתר, קיצור, מעקף ושרוול קיבה
שלום, נותחתי ביום רביעי האחרון 26.2 ויש לי כמה שאלות בנוגע לתזונה: 1. ממתי אפשר להכין מרק ירקות ולרסקו בבלנדר למשל? עם תפוחי אדמה גזר קישואים בצל הכל מקולף 2. קוטג מומלץ מהיום השלישי או עדיף לחכות יותר 3. ירקות כמו במיה מבושלת עם עגבנייה ובצל-אפשרי או שקשה מדיי לקיבה כנ"ל לגבי כרובית ברוטב עגבניה או כרובית עם טחינה 4. כוס חלב 1% עם כפית דבש? זה אפשרי בשבוע הראשון
1. מרק ירקות טחון כ-10 ימים לאחר הניתוח. 2. קוטג' אחרי 7-10 ימים מהניתוח. 3. אפשר לטחון ירקות ללא קליפה במרק: גזר, קישוא, עגבנייה, תפוח אדמה. 4. אפשר לשתות חלב עם כפית דבש. אם יש לך סוכרת צריך להתייעץ עם הרופא/הדיאטנית. יש לקבוע פגישה עם דיאטנית בריאטרית לקבלת הנחיות להמשך.
מה עם כרובית מבושלת ברוטב עגבניות או טחינה? זה גם ללא קליפה לא? אפשר לרסק כמו שאר הירקות ולאכול החל מהיום ה 10? והאם כוונתך היא לספר מיום הניתוח עצמו או מיום תחילת השתייה. אני עברתי ניתוח ברביעי 26.2. מה נחשב ליןם 7?