ילדה בת 4 עם חשד לfmf

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה ילדים

12/12/2022 | 21:32 | מאת: אלי

היי דוקטור הילדה שלי התחילה לקחת כדור אחד כולכיצין מאוגוסט ואין לה התקפים מאז. ובבדיקה הגנטית שעשו לה בשניידר נבדקו רק 11 מוטציות אשר יצאו שליליות. יש מעבדות שבודקות מגוון יוצר רחב של מוטציות כי אני בחסר וודאות ולא יודע אם אכן מדובר בקדחת ים תיכונית או לא.

אלי שלום, ראשית אני שמח לשמוע שאין יותר התקפים. אני מציע להשאיר את ההחלטה לראומטולוג הילדים המטפל. לעיתים ניתן להפסיק את הטיפול ולראות אם יש חזרה של ההתקפים. ריצוף מלא של הגן לא בהכרח יראה כי מדובר ב-FMF. יש להביא בחשבון את התסמינים שהיו לפני התחלת הטיפול ואת התגובה לטיפול. ראומטולוג הילדים מכיר את המחלה היטב ויוכל לייעץ לך בנושא. בברכה, פרופ' אמריליו - ראומטולוג ילדים

מנהל פורום ראומטולוגיה ילדים