הנוך שונליין-פורפורה

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה ילדים

19/12/2022 | 21:48 | מאת: דינה

שלום, בני בן 4.5 שוחרר אתמול מאישפוז לאחר הבחנה של הנוך שונליין- פורפורה ונפריטס. הוא לא מסוגל לעמוד והמפרקים ברגליים נפוחים וכואבים מאוד. כעת נתנו לנו טיפול בבטנזול למשך שבוע- 4 מ"ג ליום, אח"כ יומיים- 3 מ"ג ליום, יומיים 2 מ"ג ליום, יומיים- 1 מ"ג ליום, יומיים 0.5 מ"ג ליום ויומיים 0.5 מ"יום כן יום לא לסירוגין עד להפסקה. רציתי לשאול, הילד שוקל 20 קילו, האם מבחינת כמויות זה לא הרבה מידי? והאם בכמויות האלו ולמשך הזמן הזה תיהיינה תופעות לוואי של הפרעות בגדילה? אם לא מהן תופעות הלוואי המיוחסות למשך הזמן הזה? בכל מקום שכתוב על הבטנזול, כתוב "בטיפול ממושך", האם זה נחשב טיפול ממושך? תודה רבה וחנוכה שמח!

שלום דינה, לא אוכל כמובן להתייחס באופן פרטני אבל אומר באופן כללי כי HSP הינה מחלה דלקתית הפוגעת בכלי דם באיברים שונים בגוף וכאשר יש תסמינים הכוללים פגיעה בכלי הדם בבטן (כגון כאבי בטן), כאשר ישנם כאבי מפרקים חזקים מאוד ובמקרים נוספים של תסמינים נדירים - ניתן לתת טיפול בסטרואידים. המינונים ומשך הטיפול משתנים בהתאם להחלטת הרופא המטפל. תופעות הלוואי של סטרואידים הן רבות אבל עיכוב גדילה בד"כ אינו מופרע כאשר מטפלים במשך שבועות בודדים. בברכת חג אורים שמח, פרופ' גל אמריליו - ראומטולוג ילדים

מנהל פורום ראומטולוגיה ילדים