ילדה בת 6 עם פאפא - תגובה לבטנזול

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה ילדים

29/06/2023 | 01:27 | מאת: נטלי

שלום רב, הבת שלי מאובחנת עם פאפא מגיל שנתיים בערך. קיבלה עד כה בטנזול בכל התקף עד שבשנה האחרונה ההתקפים החלו להגיע פעם בשבוע. לא במעקב ראומטולוגי אלא של רופא ילדים. התחלנו טיפול מונע בכולכיצין. בזמן האחרון בטנזול (במינון של 12 כדורים ל28 קג) גורם לתגובה סוערת - ביום לקיחת התרופה וביום למחרת הילדה חיוורת, תשושה והיסטרית ברמה שלא ניתן לשלוח למסגרת. האם תגובה כזו לבטנזול נחשבת תקינה? שאלה נוספת - האם כדאי לבצע בדיקות דם בזמן נטילת כולכיצין? תודה רבה.

שלום נטלי, התגובה של ביתך מראה כי מדובר במינון של בטנזול שאינו מתאים. יש להתייעץ עם מומחה בעניין כדי להתאים "חליפה טיפולית" מתאימה. בברכה, פרופ' אמריליו - ראומטולוג ילדים

מנהל פורום ראומטולוגיה ילדים