בהמשך לשאלתי בנוגע להשפעת הבטנזול על צפיפות ההתקפים בפי-פאפא

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה ילדים

17/07/2023 | 02:52 | מאת: יעל

היי הבנתי מתשובתך שאכן יתכן שנטילת בטנזול פעם אחת ויחידה רק לשם אישוש אבחנת הפי-פאפא עלולה לצופף את ההתקפים לאורך זמן. לכן, מעוניינת לדעת - האם במקרה שבו אני חושדת שהילד שלי עם פי-פאפא ואינני מעוניינת לתת לו בטנזול לאישוש החשד על מנת שלא לקחת סיכון שההתקפים יהיו צפופים יותר לאחר מכן (כפי שקרה לילד אחר שלי) - אוכל לקבל עבורו טיפול בקולכיצין כמו שמקבל הילד הגדול ממנו (במעקב במרפאתך)? היו לילד שני אירועים של דלקת גרון לא חיידקית כולל תפליטים בגרון, בלוטות לימפה, חום גבוה מאוד ובאחת משתי הפעמים גם אפטה בפה לפני תחילת ההתקף (שאני יודעת מילדי האחר שזהו סימן מבשר). שני ההתקפים היו בהפרש של חודשיים בדיוק זה מזה. האם במידה ויחווה התקף נוסף (שלישי) במרחק של חודשיים מההתקף האחרון אוכל לבקש עבורו טיפול מונע בקולכיצין ללא מתן ראשוני של בטנזול לאישוש החשד שמדובר בפי-פאפא? אציין גם כי גילו בעת ההתקף הראשון חופף לגיל שבו הילד הגדול ממנו החל לסבול מהתסמונת (אז כמובן טרם ידענו שהיא קיימת, אך כך עולה מתיעוד המשטחים שלו). שוב תודה רבה!

שלום יעל, הפורום אינו נותן ייעוץ פרטני אלא עונה בקווים כלליים בלבד. זאת משום שכל מקרה חייב להישקל לגופו ע"י רופא בעל ניסיון לאחר מפגש קליני. בברכה, פרופ' אמריליו - ראומטולוג ילדים

מנהל פורום ראומטולוגיה ילדים