דחיפות לטיפול ואבחנה?

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה ילדים

08/05/2024 | 09:52 | מאת: מאי

שלום רב בתי בת 15 סובלת מכאבי בטן ועצירות, נשירת שיער עייפות, לעיתים מקור גם בימים חמים. בבדיקות ANA 1:640 הרופא שיער שמדובר במחלת רקמת החיבור ולאחר בדיקות נוספות ציין שלא מדובר בזאבת. וקבלנו הפניה לראומטולוג ילדים. כמובן שהתור הקרוב בעוד כשנה. כשבינתיים הילדה סובלת. על כן אשמח למידע: אילו בדיקות נוספות נדרש לבצע על מנת לקבל אבחנה סופית/חד משמעית? ומה הדחיפות בהתחלת טיפול (עקב התור המאוחר מאד) ואיך אפשר להקל על הילדה ? או בקיצור - מודאגת ואשמח לעיצה. תודה

שלום מאי, ראשית עלי לציין שהתורים למרפאות החוץ בבתי החולים הם בד"כ הרבה פחות משנה בתחום שלנו ובכל מקרה במידה ורופא הילדים חושב שמדובר במשהו דחוף - הוא תמיד יכול ליצור קשר עם אחד מהרופאים המקצועיים. לשאלתך- בדיקת ANA אינה ספציפית למחלות אוטואימוניות והיא יכולה להיות קיימת גם בכ-10% מהאוכלוסיה הבריאה. מומלץ אכן להתייעץ עם ראומטולוג ילדים במקרה שיש חשד למחלה אוטואימונית. בברכה, פרופ' אמריליו - ראומטולוג ילדים

מנהל פורום ראומטולוגיה ילדים