FMF עזרה באבחנה וטיפול

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה ילדים

10/06/2024 | 20:12 | מאת: בושנאק מוחמד

שלום בן שלי בגיל 8 , לפני שלוש שנים הופיע דימום רקטלי שנמשך לכמה פעמים ומאז נעלם , ומאז הילד מתלונן על כאבי בטן בתדירות משתנה אשר עוברת לרוב אחרי היציאה , לפני חודש קיבל חום גבוה וכאבי בטן והקאות ואובחן כוירוס ויראלי , וגם לפני שבוע אותו סיפור חום גובה וכאבי בטן ושלשול וגם הפעם אובחן כויראלי , רופא המשפחה זרק את המשפט אולי FMF האם יתכן שזה האבחנה וחוץ מהדברים שכתבתי אין שום סימפטומים נוספים

שלום מוחמד, כאבי בטן הינה תופעה נפוצה ושכיחה בילדים ולכן האבחנה המבדלת כאן רחבה ויכולה לכלול גם מחלת FMF אולם גם אבחנות אחרות באות בחשבון. מציע בשלב זה לנהל יומן תסמינים מסודר ולקבוע תור לראומטולוג ילדים אשר יוכל, על סמך היומן, נטילת הסטוריה רפואית, בדיקה גופנית ואולי גם שימוש בבדיקות מעבדה לאשש או לשלול את המחלה. בברכה, פרופ' אמריליו - ראומטולוג ילדים

מנהל פורום ראומטולוגיה ילדים