טיפול סטירואידי חד פעמי Pfapa

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה ילדים

10/06/2024 | 21:27 | מאת: סמי

שלום רב 1. הבן שלי סובל מתסמונת בי פאבא . 2. בן 5 הוא, שוקל 17 ק"ג 3. בעת התקף חום מטופל ב7 כדורי בטנזול 0.5 שממיסים במים. ומצבו משתפר מאד תוך כמה שעות והחום והעייפות עוברים כלא היו. 4. בתקופה האחרונה התקצר המרווח בין ההתקפים לכדי 13 יום בין התקף למשנהו. 5. האם מותר לתת טיפול סטרואידי חד פעמי במרווחי זמן של שבועיים? האם ישפיע לרעה על מצבו הבריאותי בעתיד? האם יגרם נזק בריאותי בעתיד? 6. האם עדיף להשאיר אותו ללא טיפול סטרואידי חד פעמי ולהוריד את החום בתרןפות כמו אקמול או נורופן למרות הסבל של 4-5 ימים עד שההתקף יעבור? תודה מראש

שלום סמי, ראשית, ניתן להשתמש במינון נמוך יותר של בטנזול. שנית - יש לזכור כי במחצית מהמקרים, עצם השימוש בסטרואידים עלול לקצר את המרווח בין ההתקפים ולפיכך ניתן לנקוט באסטרטגיית "הכלה" כלומר לא תמיד לתת בטנזול בזמן התקף או בהתחלת טיפול מונע בכולכיצין שברוב המקרים גורם להפסקת ההתקפים או לכל הפחות לריווח ניכר בינהם. ממליץ להתיעעץ עם ראומטולוג ילדים להמשך הכוונה וטיפול. אין תשובה חד משמעית בכמה פעמים בחודש מותר להשתמש בסטוראידים אולם אם הדבר נמשך, בוודאי ויש צורך בשינוי אסרטגיה. בברכה, פרופ' אמריליו - ראומטולוג ילדים

מנהל פורום ראומטולוגיה ילדים