בדיקת נוגדנים אודה לתשובתף

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה ילדים

08/07/2024 | 13:09 | מאת: TAW

בן 9 , בריא בדרך כלל היה לו לפני כשבועיים דלקת בעיניים והיה לו כאבים ליממה בכל הגוף (שרירים) רופא המשפחה אמר שזה ויראלי אבל שלח אותו לבדיקות דם שונים כימיה - תקין ספירת דם - תקין ESR - תקין C CREATIVE - תקין נוגדנים וזה מה שמטריד אותנו ANA TITER - 1:40 ANA PATTERN - POSUTUVE DNA - 1 RIBOSOMAL P ab<0.2 anti smith < 0.2 RNP A- 0.3 RNP 68<0.2 sm RNP<0.2 SSA 60 < 0.2 SSA 52<0.2 CHROMATIN <0.2 anti jo-ab < 0.2 Scl-70 ab< 0.2 ANTICENTRO MERE ab<0.2 SSA (Ro) sigle < 0.2 RNP -0.3 כולם בטווח חוץ מהחיובי הילד מרגיש טוב אנחנו מאוד מוטרדים

שלום וברכה, על פניו התסמינים שציינת אינם מתאימים למחלה ראומטית. ANA חיובי נמצא בכ-10% מהאוכלוסיה הבריאה ויש גם הרבה תוצאות חיוביות כוזבות (false positive) בבדיקת הביופלקס המצורפת שזו הבדיקה עם "רשימת המכולת", בייחוד ב-anti RNP. אני מסייג את דבריי בכך שתמיד יש לבדוק את המטופל ולקחת היסטוריה רפואית מהוריו או ממנו בטרם קובעים אבחנה סופית. ממליץ שתפנו לרופא ששלח את הבדיקה לשם קבלת חחות דעתו. בברכה, פרופ' אמריליו - ראומטולוג ילדים

מנהל פורום ראומטולוגיה ילדים