מחלת אפ אמ אפ וקולכיצין

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה ילדים

25/07/2024 | 13:11 | מאת: אלי

שלום דוקטור הילדה שלי בת 6 מקבלת 1 מג קולכיצין מדי יום היא חולה בfmf אין לה התקפים ,עשינו לה בדיקות דם Ast48 ALt47 מה ניתן לעשות ? ממה זה נובע? תפקודי כבד גבוהים לפי התוצאות

שלום אלי, במחקר שפרסמנו בספרות המקצועית הרפואית ובדק את הבטיחות והיעילות של כולכיצין בתינוקות, פעוטות וילדים עם FMF הראינו כי לעיתים קיימת עלייה קלה יחסית (כמו במקרה) זה בילדים עם FMF. העליה היא בד"כ זמנית וחולפת עם הפחתה זמנית במינון התרופה. לפיכך אין מקום לדאגה. ממליץ להתייעץ עם הראומטולוג המטפל. בברכה, פרופ' גיל אמריליו - ראומטולוג ילדים

מנהל פורום ראומטולוגיה ילדים