חיסון פןלין לילד מהמשפחה

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה ילדים

06/08/2024 | 10:31 | מאת: בן דהן

שלום, בני אובחן בתסמונת PFAPA מגיל קטן. היןם הוא בן 7 ויש לו עדיין התקפים לעיטים רחוקות. הבן הקטן צריך להתחסן בחיסון פוליו והאחות אמרה שאי אפשר לחסן אם יש מישהו במשפחה אם מערכת חיסונית חלשה. האם אפשר לחסן אותו? תודה

שלום בן, בהנחה שפרט ל-PFAPA אין מחלות נוספות, יש לזכור שב-PFAPA מערכת החיסון אינה מוחלשת אלא בדיוק להיפך. לפיכך אין סיבה לא לחסן. ממליץ לייתר ביטחון לקבל גם את אישור רופא הילדים שאין סיבה אחרת. בברכה, פרופ' אמריליו

מנהל פורום ראומטולוגיה ילדים