מחלת fmf וטיפול...איך קובעים קבלת תרופה ??

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה ילדים

21/08/2024 | 00:33 | מאת: רואבי

ערב טוב איך קובעים שצריך לקחת תרופת כולכוצין לבן אדם נשאי או חולה במחלה ?? נשאי גם כן צריך.לקבל תרופה ??

שלום רואבי, זו שאלה מורכבת. עקרונית, כיוון שבבדיקה שגרתית איננו בודקים אתה כל סוגי המוטציות הקיימות, גם אדם שלכאורה נשא, עלול להיות חולה ב-FMF - מהסיבה הפשוטה שהמוטציה השנייה פשוט לא נתגלתה ע"י הבדיקה. ייתרה מכך, לעיתים נדירות, גם אדם ללא מוטציות כלל בתיעוד בדיקה גנטית שגרתית עלול להיות חולה מאותה הסיבה. השורה התחתונה: עקב מורכבות התשובה, האבחנה נקבעת בסופו של דבר ע"י ראומטולוג בהתחשב בסיפור הקליני, בבדיקה הגופנית ובבדיקות עזר - בכללן הבדיקה הגנטית. בברכה, פרופ' אמריליו - ראומטולוג ילדים

מנהל פורום ראומטולוגיה ילדים