מחלות מחזוריות חוזרות

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה ילדים

05/09/2024 | 15:01 | מאת: איתמר

שלום. ילד שסבל ממחלה חוזרת, אובחן בבדיקות עם חיידק וטופל בסטיראודים. לאחר 20 שנה בערך בחיים הבןגרים, שוב סובל ממחלה שחוזרת כל כמה שבועות וכוללת: חום, חולשה, עייפות, כאבי שרירים וצמרמורות, כאב ראש, ליחה ירוקה מהגרון, ולפעמים גם נזלת. רופאי המשפחה אובדי עצות וכנראה לא מוסמכים ולא בקיאים מדי בחומר הרפואי של מחלות חוזרות ומחזוריות. יש לי חשש שמדובר במחלה רדומה שמתפרצת בגוף כל כמה זמן כמו פאפא או emc מחלת הנשיקה. תור לרופא ראומטלוג יש רק עוד שנה. מה אתה מציע ד"ר מה ניתן לעשות? מה אתה חושב שזה יכול להיות? האם סביר שמדובר במחלה חוזרת מחזורית?

05/09/2024 | 16:28 | מאת: איתמר

דבר חשוב ששכחתי לציין שאף אחד מבני הבית והמשפחה לא נדבק ממני אף פעם על אף שאני יושב איתם בקרבה צמודה ללא מסכה... שזה דבר חשוד בפני עצמו

שלום איתמר, מחלות חום מחזוריות כולל PFAPA בהחלט יכולות להופיע בגיל המבוגר. והסיפור שלך יכול להתאים. ממליץ להתייעץ עם ראומטולוג מבוגרים או ילדים כדי להגיע לאבחנה ולטיפול. בברכה, פרופ' אמריליו - ראומטולוג ילדים

11/09/2024 | 10:59 | מאת: איתמר

תודה רבה. האם גם כשאין דלקת גרון זה ייתכן?

מנהל פורום ראומטולוגיה ילדים