הרטבת לילה אצל בן 9
דיון מתוך פורום הרטבת לילה
בני כמעט בן 9 ועדיין מרטיב בלילה. לפני כשנתיים נכנסנו לתהליך בו בני עבר את הבדיקות הנדרשות ובמרפאת ההרטבה בבית החולים שניידר הומלץ לנו טיפול משולב - זמזם+טיפול במינרין. אנחנו סרבנו לטיפול התרופתי ובחחרנו בטיפול בזמזם אך ללא הצלחה. הילד היה ממשיך לישון כשהזמזם מזמזם לו כל הלילה. כעת אני שוקלת לנסות טיפול במינירין. קראתי הרבה חומר בנושא זה ברשת והבנתי שאסכולות שונות מציעות או מתנגדות לטיפולים כאלה ואחרים. האסכולה שמתנגדת לטיפול במינירין טוענת שהתרופה אינה פותרת את הבעיה אלא יוצרת תלות אצל הילד וברגע שמנסים להגמל ממנה, גם אם באופן הדרגתי ומבוקר, ההרטבה חוזרת. אשמח לדעת מה הם סיכויי הצלחת הטיפול במינירין לטווח הארוך ובאופן סטטיסטי מה אחוזי הצלחת הטיפול ופתירת הבעיה באופן מוחלט ע"י שימוש במינירין. כרגע הומלץ לי לחזור שוב על הבדיקות שעשינו בעברכמו אולטרא סאונד דרכי השתן והפנייה לאורולוג ואני מחכה למועד הבדיקות שניקבע לנו. אודה לך על תשובתך
אם הגוף אינו מצליח לייצר באופן טבעי את ההורמון ADH ולכן נותנים את תרופת המינרין שבעצם מוסיפה לגוף את ההורמון בצורה מלאכותית. איך הגוף בעצם לומד ע"י נטילת ההורמון המלאכותי לייצר בעצמו את ההורמון באופן טבעי?
שלום רצוי לבצע הערכה תפקודית של שלפוחית שתן לפי הערכה זו להתחיל טיפול. אין צורך בסונר כליות חוזר. ניתן לבצע את הבירור בבית ללא כל בעיות.
אז למה אתה בעצם מנהל אותו? שאלתי שתי שאלו עינייניות שדרשו ממך קצת יותר מאמץ בכדי לענות עליהן. מאמץ שבהחלט ניתן ליישם פה בפורום, עם קצת רצון טוב כמובן. ענית כהרגלך באופן שטחי ולא התייחסת לשאלותיי כלל. נראה שיש לך תשובה אחת מוכנה אותה אתה מדביק כמעט לכל שאלה שנשאלת פה. חבל. פשוט חבל. בשבילך.