תרופות לuc-
דיון מתוך פורום גסטרואנטרולוגיה - תמיכה
שלום לכולם.. אן משהוא יכול בבקשה לםרט לי על התרופות הבאות לטיפול באולצרטיב קוליטיס אודה לכל מאוד. (תופעות לוואי, סיכונים, יתרונות וחסרונות...) מתוטרקסט רמיקייד ציטרוצקין פלאזור תודה תמרה
מתוטרקסאט היא תרופה הפועלת על מערכת החיסון, ונחשבת תרופה חזקה כלומר יש לה תופעות לואי רבות. בזמן נטילתה כדאי לצרוך חומצה פולית בתוספי מזון, ואסור להכנס להריון או להניק. רמיקייד היא תרופה ביולוגית חדשה יחסית שפועלת על מנגנון יצירת הדלקת. מקבלים אותה בעירוי אחת לכמה שבועות ויש לה תופעות לואי קצת כמו תחושה של מחלת השפעת (חולשה, בחילה, כאב ראש). היא נחשבת תרופה טובה דוקא לקרוהן ועוד לא נבדקה מספיק לגבי קוליטיס ואינה בסל הבריאות חולי קוליטיס. עדיין לא ידוע מספיק על תופעות לואי שלה לטווח ארוך. "ציטרוצקין" - אין לי מושג ולא יודעת על מה מדובר, אלא אם כן את מדברת על ציפרוקסין, שזו אנטיביוטיקה יעודית למערכת העיכול, והתפרסמה בזמן האחרון כי היא טובה גם נגד אנתרקס. לגבי פלאזור - אפילו הדמיון שלי לא מצליח להבין על איזו תרופה מדובר. לא מוכרת לי בכלל. אנא בדקי שנית את השם, או כתבי אותו בלועזית.
אכן היא תרופה לקרוהן, אבל יש מחקרים שבודקים אותה גם לקוליטיס, ויש מקרים בהם היא טובה גם לחולי קוליטיס. במקרים קיצוניים כששום דבר לא עוזר יש רופאים שישקלו לתת אותה (אם הברירה היחידה היא ניתוח).