מים מינרליים - השוואה קטנה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - תמיכה

12/04/2004 | 18:47 | מאת:

אפתח ואומר שאין לי מושג אם יש יתרון למים המינרליים על פני מים רגילים, וגם אומ שהמרכיבים שהשוויתי זה לפי ניחוש שלי מה הכי חושב בתכולת המים, ולא משהו מדעי בדוק. אבל - עשיתי השוואה בין מספר רכיבים בארבעה סוגי מים מינרליים הקיימים בשוק ולהלן התוצאות (כל המספרים זה במ"ג לליטר): נתרן (מרכיב העיקרי של מלח): ****** מי עדן =32 נביעות =9 עין גדי=38.5 סן בנדטו=6.8 יש לציין שאפילו על מי עין גדי מצויין "דל נתרן" אבל לא מצאתי הגדרה מקצועית ל"דל נתרן" אלא רק ל"דל מלח" שמוגדר כמכיל לא יותר מ 100 מ"ג נתרן לכל 100 גרם מזון (ובליטר יש 1000 גרם), וגם ל"ללא נתרן" שזה לא יותר מ 5 מ"ג ל 100 גרם מזון, כלומר 50 מ"ג לליטר מים. מגנזיום (שכמו שציינתי עושה לי אישית שלשול) ************* מי עדן=18 נביעות=16 עין גדי=25 סן בנדטו=30.5 סידן ****** מי עדן=26 נביעות=70 עין גדי=55 סן בנדטו=46 גפרות ******** מי עדן=6 נביעות=7 עין גדי=27.4 סן בנדטו=4.4 יש לציין שחלק מהתרופות המקוריות לקוליטיס היו מבוססות על "סולפה" כלומר הכילו גופרית. אני לא יודעת אם זה אותו דבר כמו גפרות שיש במים או לא, אבל יש גם אנשים שרגישים מאד לסולפה. אשלגן ******** מי עדן=3.5 נביעות=0.8 עין גדי=1.4 סן בנדטו=1.1 חומציות (ערך הגבה, PH) *************************** מי עדן=7.8 נביעות=7.5 עין גדי=7.5 סן בנדטו=7.68 חומציות "נייטרלית" =7, וככל שהמספר עולה המים יותר בסיסיים (פחות חומציים). אני לא יודעת מה יותר קל לעיכול אבל לפי אחד המקורות שמצאתי בגוגל, ערך הגבה של מי שתיה צריך להיות בין 6-9. לגבי הטעם - אתם יודעים מה אומרים. רק בריאות לכולם.

13/04/2004 | 09:16 | מאת: רותי(החדשה)

הי טליה - שכחת נושא חשוב אחד והוא רמת החנקות במים. זהו אחד הרכיבים המשמעותיים ביותר מאחר והוא מצביע על רמת הנקיון הביולוגי של המים. כעקרון, מומלץ לשתות מים עם אחוז חנקות נמוך ככל האפשר, ומעל 18 מ"ג לליטר אסור לקרוא למים "מים מינרליים". מי-עדן ונביעות הם בסביבות ה16-17 מ"ג לליטר, ואילו סן-בנדטו מכיל 6.8 מ"ג לליטר. עין גדי זה בכלל לא מים מינרליים אלא מים עם מינרלים, הם מכילים המון חנקות ויש פה הטעיה מכוונת של ציבור הצרכנים. לאור המצב הירוד של מי השתיה בארץ, וריכוזי מתכות כבדות שמחלחלות למי התהום שלנו, הייתי ממליצה לכל אחד לשתות ואף לבשל רק במים מינרליים, בעיקר כאשר המים הופכים להיות חלק מהתבשיל (מרק לדוגמא). לתושבי גבעתיים ורמת גן הדבר נכון במיוחד בגלל תעשיית הנשק שפעלה פה, ובגללה כבר סגרו כמה מהבארות.

13/04/2004 | 09:59 | מאת:

תודה. כמו שאמרתי - אין לי מושג מה באמת חשוב במים והשוויתי חלק מהרכיבים לפי הניחוש. לא הבאתי את כולם גם מתוך עצלנות וגם כדי לא לשעמם אתכם... אם יש עוד מישהו שיודע מה חשוב במים - אתם מוזמנים להוסיף מידע.