קליפות פלפל אדום אופנה שיוצאות בדיוק כמו שנכנסו

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - תמיכה

18/10/2002 | 17:02 | מאת: נטע

במקרה יצא לי להתבונן בתוכן של הצואה שלי, וראיתי המון קליפות של פלפל אדום ושל אפונה ירוקה (קפואה) שאכלתי בימים האחרונים. הקליפות נשארו בצבע שלהן (אדום וירוק ) ונראה שיצאו בדיוק כמו שנכנסו. האם זה מעיד שאיני מעכלת מזונות אילו? או שאני מעכלת רק את החלק הרך שלהן ? האם זה מכביד על מערכת העיכול שלי? או שזה המצב הרגיל, כלומר כך זה אצל כל האנשים ?

18/10/2002 | 17:23 | מאת: רונית

מערכת העיכול שלנו לא מעכלת תאית. קליפות של עגבניה, פלפל, אפונה, תירס לא מתעכלים אצל אף אחד ויוצאים בד"כ שלמים. זה לא מכביד ואפילו מועיל למעי (בתנאי שאין מחלה ושלא אוכלים יותר מדי).

18/10/2002 | 19:20 | מאת:

מעניין שאת שואלת כי בדיוק היום קרה לי אותו דבר עם פלפל אדום, רק כמובן זו לא הפעם הראשונה. כמו שרונית מתארת אכן אנחנו לא מעכלים תאית, ומי שמערכת העיכול שלו פגועה וקצת משלשל או שהצואה שלו אינה גוש אחד גדול, גם רואה את ההרכב של הצואה באסלה. בדרך כלל באדם בריא, הכל "מתחבא" בתורך הגוש (סליחה על התיאור הגרפי). בכל אופן, זה לא אומר שאת לא מעכלת את החלק הרק יותר של הירק. עוד ניתן לראות באסלה אם מסתכלים טוב: קליפות של תירס, שומשום, גרגירי פרג, שאריות של חסה, ועוד. הקליפות של הפלפל בולטות יותר כי הן אדומות.

18/10/2002 | 22:41 | מאת: ichy_papa

קודם כל תגידי תודה שאת יכולה לאכול את הדברים האלה כי אני ונדמה שעוד חולי קרוהן לא יכולים לאכול דברים כאלה. חוץ מזה בגלל שתהליך העיכול מהיר ולא איטי אז דברים לא מספיקים להתעכל ולכן נראים כאילו יצאו כמו שנכנסו. חוץ מזה נראה לי שחולי קרוהן די נוהגים להתבונן ב"חרה" שלהם מדי פעם...