השפעות ארוכות טווח של אומפרדקס והידראה

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

14/03/2018 | 00:14 | מאת: ימית

שלום רב-אני בת74,סובלת מרפלוקס ומטופלת באומפרדקס כבר שנים רבות. בעבר נטלתי שני כדורים,אחד בבוקר והשני בערב.מזה כשנה ירדתי לכדור אחד ביום, ולרוב זה מספיק.ישנן דעות שהתרופה יכולה להיות מסוכנת.האם זה נכון, ולמה. מצד שני לא אוכל לתפקד בלי טיפול בחומציות.? שאלה שניה- אני מאובחנת בפוליציטמיה ורה, מלפני שלוש שנים. מקבלת הידראה ואספירין והמצב מאוזן.אין לי גם תופעות לוואי מההידראה. השאלה לגבי הידראה-האם קיים סיכון- מכיוון שידוע לי שאנשים נרתעים מנטילתה. בתודה מראש לתשובתכם.

לקריאה נוספת והעמקה
19/03/2018 | 15:33 | מאת: ד"ר יהודית שטיינמץ

Omeprazole הינו תכשיר ממשפחת ה PPI (תרופות המעכבות תעלות מימן) אשר מוריד את רמת החומציות בקיבה. שימוש ב PPI לטווח הארוך, עלול להיות מקושר עם ירידת רמות ויטמין B12 ועליית סיכון לשברים, וההמלצה הינה ליטול תוספת סידן וויטמין D במטופלים עם גורמי סיכון לאוסטאופורוזיס. בנוסף- בנטילת מעכבי חומצה לטווח הארוך, עולה הסיכון להתפתחות ציסטות מקומיות- אך שינויים אלו אינם ממאירים וחלפים עם סיום הטיפול. בהקשר זה יש לחדד כי טיפול תרופתי ניתן כשהתועלת מנטילתו עולה על הסיכון. ציינת בפנייתך כי את לוקחת אספירין במקביל, וייתכן כי מתן ה omeprazole נועד על מנת למנוע היווצרות כיבים. לאחרונה התפרסמו מספר מחקרים הקושרים תכשירים ממשפחת ה PPI לתופעות לוואי שונות (כגון עליה בסיכון לסרטן קיבה באנשים שטופלו נגד החיידק הליקובקטר פיילורי או עליה בסיכון לאירועים לבבים במטופלים עם מחלת עורקים קורונרית). יש לציין כי מדובר על מחקר תצפיתיים אשר מוגבלים ביכולתם לבסס קשר סיבתי, וכי קשר סיבתי טרם הוכח. לפי הנחיות הארגון האמריקאי לגסטרואנטרולוגיה (AJA)- כל עוד תרופות ממשפחת ה PPI נלקחות במינון המתאים, במשך הזמן המתאים, ובהתאם להתוויות לשמן הן מיועדות- היתרון בלקיחתן עולה על הסיכון הטמון בהן. בלקיחת תרופות ממשפחה זו לטווח הרחוק (שנה ומעלה) יש לבצע הערכה תקופתית אצל הרופא המטפל על מנת לוודא את נחיצות הטיפול, לנטר תופעות לוואי ועל מנת לוודא כי התכשיר ניתן במינון הנמוך האפשרי להתוויה. לא ציינת בפנייתך האם טופלת בעבר בתכשירים ממשפחות פרמקולוגיות שונות לרפלוקס. יש להתייעץ עם הרופא המטפל על האופציות השונות לטיפול. נכון להיום, התכשיר hydrea (אשר החומר הפעיל בו הוא hydroxyurea) אינו תכשיר רשום בישראל ומיובא במסגרת תקנה 29ג. תכשיר זה אינו חף מתופעות לוואי, אך כפי שכבר נכתב- טיפול תרופתי ניתן כשהתועלת מנטילתו עולה על הסיכון. במהלך נטילת התכשיר יש להקפיד על אמצעי הגנה מפני השמש ולנטר מספר מדדים. האזהרות העיקריות בשימוש בתכשיר הינן דיכוי מח עצם, ממאירות בשימוש לטווח ארוך, ווסקוליטיס. כמו כן, ישנה אזהרה על שימוש בתכשיר זה בתקופת ההריון, ואזהרה מפני קבלת חיסונים חיים במהלך השימוש בתכשיר. בנוסף, מומלץ לקחת חומצה פולית במקביל לשימוש בתכשיר. יש להיצמד להוראות הרופא המטפל.

20/03/2018 | 14:39 | מאת: ימית

פרט כאן את שאלתך למומחה הרבה תודה על התשובה המקיפה והמפורטת. אני נוטלת אומפרדקס כבר כ10 שנים. לא טופלתי בתרופות אחרות, ויום בלי כדור- הוא יום של צרבת מהבוקר... b12 בסדר, ולוקחת גם d1000/ מה ניתן לעשות אם אי אפשר לותר על התרופה? בעניין ההידראה - אני מאובחנת כבר 4 שנים בפוליציטמיה ורה, ומקבלת בנוסף אספירין. ההמוגלובין מאוזן, אבל יש בעיה של מחסור גדול בפריטין(-8)גם כאן נראה שאזדקק לתרופה באופן קבוע, כך שלא ניתן יהי למנוע בעיות אפשריות?

21/03/2018 | 07:54 | מאת: ד"ר יהודית שטיינמץ

מטרת פורום זה הינה לספק מידע אודות תופעות לוואי המיוחסות לטיפול רפואי. לא נוכל להמליץ לך על חלופות לטיפול. על מנת להתאים לך את הטיפול האופטימלי לאורך זמן ולייעץ על חלופות (במידה וישנו צורך)- מומלץ לפנות לרופא המטפל המכיר את ההיסטוריה הרפואית ואת מחלות הרקע.

10/06/2018 | 20:22 | מאת: מיכל

אני משתמשת במיץ אלוורה http://shorter.co.il/hWg הפסקתי עם הכדורים

10/06/2018 | 20:41 | מאת: מיכל

זה הקישור למיץ אלוורה שאני משתמשת בו. http://shorter.co.il/hWg מעולה!!!

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי