טיפול אנטיביוטי לחיידק ההליקובקטר

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

11/10/2018 | 23:06 | מאת: חגית

שלום רב, לפני כשלושה חודשים השלמתי טיפול די אגרסיבי (מרובע) אנטיביוטי בחיידק ההליקובקטר (שילוב של דוקסילין , טינידזול, נקסיום וקל בטן) במשך שבועיים ולאחר בדיקה חוזרת התוצאה היתה חיובית...בכל זאת, קיבלתי שוב טיפול אנטיביוטי בשינוי( אמוקסילין, לבופלוקססין ונקסיום) ואני מתלבטת אם נכון לחזור על סוג טיפול אנטיביוטי שלא הוכיח עצמו בפעם הראשונה...אולי כדאי הפעם לשקול טיפול אלטרנטיבי אשר טוענים שהוא פותר הבעיה מהשורש? או שמא לוקחת סיכון?

לקריאה נוספת והעמקה

כישלון של טיפול התחלתי בהליקובקטר מתרחש בכ-20% מהמטופלים. קיימים פרוטוקולי טיפול שונים ביניהם שני אלה שציינת. הפרוטוקולים כוללים טיפול באנטיביוטיקה ומעכבי משאבות פרוטון (מעכב ייצור חומצה) וחלקם תרופות נוספות כמו ביסמוט. שני הפרוטוקולים, שציינת כוללים טיפול בסוגים שונים של אנטיביוטיקה (הפרוטוקול הראשון דוקסילין ממשפחת הטטרציקלינים וטינידזול ממשפחת האזולים ואילו הפרוטוקול השני אמוקסיצילין- משפחת הפניצילינים ולבפלוקסצין ממשפחת הפלואורוקווינולונים כלומר לא מדובר על חזרה על הפרוטוקול הראשון) אין באפשרותי במסגרת הפורום להמליץ לך על טיפול. יש לפנות לרופא להתאמת טיפול.

17/10/2018 | 14:49 | מאת: חגית

מודה לך מאוד על תגובתך . לפחות אין מדובר על חזרה על הפרוטוקול הראשון יחד עם זאת מבינה לגמרי כי הגישה האלטרנטיבית אינה שכיחה בקרב הרופאים הקונבנציונאליים כך שטיפול משולב נראה לי מנצח ובתקווה שהפעם זה יצליח .

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי