שאלות על פרג ושומשום

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

05/10/2011 | 06:54 | מאת: לנה

שלום, 1. רציתי לדעת עד כמה יעילה הספיגה בגוף של סידן מפרג ושומשום ? אני יודעת שיש בהם כמויות גדולות של סידן, השאלה - האם הוא נקלט בגוף ? 2. האם עיבוד תרמי (בישול , אפיה) פוגע בכמות / איכות הסידן בפרג ושומשום ? תודה מראש.

ללנה שלום רב, א.-ספיגת סידן מפרג טובה יותר מספיגת סידן משוםשום, כי בשוםשום ישנו מרכיב פוספטי (זרחני) הקושר את הסידן. ב.-בישול ואפיה לא משפיעים על כמות הסידן ומהכלים אלו. בברכה, ד"ר ילנה סיגל

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס