שאלות על פרג ושומשום
דיון מתוך פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס
שלום, 1. רציתי לדעת עד כמה יעילה הספיגה בגוף של סידן מפרג ושומשום ? אני יודעת שיש בהם כמויות גדולות של סידן, השאלה - האם הוא נקלט בגוף ? 2. האם עיבוד תרמי (בישול , אפיה) פוגע בכמות / איכות הסידן בפרג ושומשום ? תודה מראש.
ללנה שלום רב, א.-ספיגת סידן מפרג טובה יותר מספיגת סידן משוםשום, כי בשוםשום ישנו מרכיב פוספטי (זרחני) הקושר את הסידן. ב.-בישול ואפיה לא משפיעים על כמות הסידן ומהכלים אלו. בברכה, ד"ר ילנה סיגל
(מספר מקשר)