האם סנדוז מתאים למצבי??

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

20/03/2024 | 06:27 | מאת: א

שלום דר אובחנתי באוסתופורוזיס בת 53 לא התחלתי עדיין טיפול. לגבי סידן סנדוז האם הוא הכי פחות גורםלעצירות ?והאם הוא מתאים למי שיש לו חומציות יתר ?אני לוקחת פמוטידין עקב חומציות יתר ובגלל שהוא תוסס הסנדוז ובכללי האם הוא מתאים או עדיף סוג אחר? אני סובלת גם מעצירןת קשה שנים מתפנה רק עם כדור לקסין פורטה טבעי האם סנדוז מתאים לשתי הבעיות האלה או ממליצה על סידן אחר?

21/03/2024 | 08:22 | מאת: א

ועוד שאלה דר האם לקיחת סידן משפרת תוצאת בדיקת ctx ו - p1np??או לא משפיעה?

שלום רב. א. כל כדור סידן פעול נגד חומציות יתר. ב. כל תכשירי סידן עלולים לגרום לעצירות, תצטרחי לנסות ולהחליט. לחלופין, תוכלי להגיע לצריכת סידן של 1000-1200 מג ליום ממזון ללא צורך בנטילת כדור תוסף סידן. ג. CTX מוגבר מצביע על פירוק עצם מועץ. צריכת סידן יכולה להוריד את מדד זה ב כ 20%. אך אם מדובר באוסטיאופורוזיס ומדדי שחלוף מוגברים- טיפול בתוסף סידן לא מספיק, לצורך זה יש תרופות אחרות. בברכה, דר ילנה סיגל

24/03/2024 | 10:43 | מאת: א

דר אני מבינה ממך לגבי סידן סנדוז ששמים במים או ציטרט או אמורפי אין הבדל בינהן מבחינת עצירות?הציטראט אמרו לי הכי פחות עושה עצירות זה לא נכון?ואם כן נכון הוא עם ויט די מגיע האם שזה ביחד לא גורם להתכווציויות בגוף ובעיןת בלב?ללא קשר אני לוקחת שנים ויט די 800 ביום. ב.יש לי בדיקה אחת של שחלןף עצם והמדד היה גבוה אם אני אתחיל לקחת רק סידן בלי תרופות כי פוחדת מתופעות לואי שלהן זה לא ישפר ב 20 אחוז?בכמה כן ישפר?

24/03/2024 | 10:44 | מאת: א

אי אפשר להגיע רק מאוכל לכמות כזו גבוהה אני לא מצליחה להגיע לחצי אפילו אודה לתשובתך

דבריעם תזונאית, והיא תעזור לך, או שתנסי תוסף סידן שכולל גם מגנזיאום- המגנזיאום יקל יציאות. תשתדלי להגיע לפחות ל 800 מג צריכת סידן יומית. בברכה, דר ילנה סיגל

שלום שוב. אינני יכולה לענות בפורום- אין לי נתונים לא על צפיפות עצם, לא על מדדי השחלוף, ולא על בדיקות נוספות. אם מדובר באוסטיאופורוזיס- נטילת תוסף סידן בלבד לא מורידה סיכון לשברים, וזאת המטרה לטיפול. בברכה, דר ילנה סיגל

24/03/2024 | 12:12 | מאת: א

דר אני יודעת שסידן לא מוריד סיכון לשברים זו לא השאלה השאלה אם אני אקח רק סידן ללא תרופות האם ישפר את בדיקות השחלוף עצם שהיו גבוהות לנמוכות יותר?

24/03/2024 | 13:16 | מאת: א

וכן יש לי אוסתופטרוזיס בת 53 רזה יצא לי מינוס 3 ומינוס 3.5 בשני האיברים.ללא שברים.שחלוף ctx986 p1np 109. עוד לא התחלתי כלום.השאלה אם סידן בלבד ישפר תוצאת שחלוף או לא?

יתכן, בכ 20%. אך שוב- סכנתצ האוסטיאופורוזיס היא שברים, ולכן הטיפול מיועד לירידה בסיכון שברים, ולא רק לירידה מסוימת במדדי שחלוף העצם. מקווה שהסברתי ברור.

24/03/2024 | 16:04 | מאת: א

כן תודה דר הבנתי.פוחדת מכל מה שקוראת על התופעות מתרופות נמק בלסת שאין לו פתרון שזה נוראא או כאבים בגוף שאנשים רושמים או התכווצויות ועוד לכן פוחדת להתחיל תרופות כל משפחה יש לה תופעות משלה.פוחדת כמובן משברים.ממש חוסר אונים.האם בטוח מתרחשים שברים למי שלא לוקח תרופות בנתונים שלי?זה דבר שבטוח?

שלום רב, לחולי אוסטיאופורוזיס ישנו סיכון גבוה לשברים. אני מניחה שאת מבינה שאין לי אפשרות מעסית להגיד לכל מטופלת האם יהיה לה שבר, איזה,ומתי. הטיפול מיועד למנוע שברים, ומוריד סיכון לשברים ב 50-70%. תופעות לוואי קיימות, אך נדירות. הרבה יותר נדירות משברים אוסטיאופורוטיים. בברכה, דר ילנה סיגל

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס