האם בדיקת צפיפות עצם משתפרת בלקיחת סידן ותרופות או לא

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

30/05/2024 | 09:59 | מאת: א

שלום דר במצב של אוסתופורוזיס שאובחן ולא התחלתי טיפול עדיין מ פחד מתופעות לוואי 2 שאלות בבקשה 1.באם אקח רק סידן וגם זה פעם בשבוע בגלל עצירות קשה שקיימת כל חיי אבל משלימה ל 700 מג בערך ביום ממוצרי חלב מאז האבחון האם יש מצב שבדיקת צפיפות עצם משתנה לטובה בעתיד?או לא? 2.באם אתחיל טיפול תרופתי בנוסף שיינתן לי באם אסכים האם צפיפות עצם יכןלה להשתפר בבדיקה הבאה או רק לשמור על הקיים ולא לשפר את המצב?

שלום רב. אוסטיאופורוזיס היא מחלה המאופיינת בסיכון לשברים. טיפול באוסטיאופורוזיס מבוסס על צריכת סידן יומית טובה- 800-1000 מג ליום של סידן ממזון ותוסף יחד, על הקפדה בנטילת ויטמין D במינון המומלץ ושמירה ברמה טובה של הויטמין, ועל טיפול תרופתי למניעת שברים. יתכן שיפור בבדיקת מצפםיפות עצם, דרגת השיפור תלויה בטיפול שינתן, מתן תוסף סידן וויטמין D לא תמיד מספיק כדי לשפר צפיפות העצם ולהוריד סיכון לשברים. בברכה, דר ילנה סיגל

04/06/2024 | 18:14 | מאת: א

דר תודה. השאלה שלי האם בעזרת כל הטיפול כל התרופות הצפיפות יכולה להשתנות ולהשתפר במעט או ממש להשתנות כמו למשל מ מינוס 3 לעלות ל מינוס 2 לדוגמא ?יכול שיפור להיות במספרים ממש או השינויים מזעריים?

שלום רב, א. לא ניתן לנבא אחוזי שיפור בצפיפות עצם. ב. עם נוטילת תוסף סידן וויטמין D עליה בצפיפות עצם אם תהיה- תהיה מינימלית. ג. מטרת טיפול באוסטיאופורוזיס היא ירידה בסיכון לשברים, ולא תמיד ישנה עליה משמעותית בצפיפות העצם. בעל מקרה- לא ניתן להגיד מראשבכמה אחוזים הצפיפות תעלה. בברכה, דר ילנה סיגל

05/06/2024 | 13:01 | מאת: א

לא דר ברור שלא ניתן לנבא אחוזים זה לא מה ששאלתי. שאלתי אם יש עלייה בצפיפות שמקבלים טיפול תרופתי לא כמה עלייה

שלום רב, אני מדגישה שוב: תוספי סידן וויטמין D בלבד מעלים צפיפות עצם במקרים שיש בהם חוסר ויטמין D וצריכת סידן נמוכה מאוד. במיקרים אחרים- תוספי סידן וויטמין D מהווים בסיס לטיפול בתרופות למניעת שברים. בברכה, דר ילנה סיגל

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס