בדיקת דם שבצעתי ctx p1np

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

05/06/2024 | 16:48 | מאת: יוסי

שלום אני בן 74. כתוצאה מתאונה לפ י 3 חודשים שברתי את מפרק הירך והשתילו לי מפרק מטיטניום. בצעתי היום בדיקת דם: Ctx 0.4 P1np 97.7 אודה להתיחסותך לגבי התוצאה. תודה

05/06/2024 | 17:30 | מאת: יוסי

בנוסף רציתי לציין שבצעתי גם בדיקת צפיפות עצם. הוגדרתי כאוסטופניה בירך Tscore -2.1.

05/06/2024 | 21:51 | מאת: יוסי

אני אוסיף עוד פרטים. אני פעיל מאד גם עכשיו, עושה הרבה ספורט, בדיקות דם נוספות שעשיתי: C reactive protein 0.06 Transglutaminase iga 2 Pth 70.3 Testosterone total 22 Calcium 9.25 Protein total 7.17 Hemolytic 0 Lipemic 0 Icteric 0 האם לדעתך אני צריך לעבור טיפול לחיזוק העצם. תודה

שלום רב. א. שבר כתוצאה מתאונה לא נכשב כשבר אוסטיאופורוטי, כלומר, מגרם כתוצאה מחבלה, ולא כתוצאה ממחלה. ב.לא ניתן להעריך בדיקת צפיפות עצם, כי היא לא שלמה- אין התייחסות לעמוד שגרה מותני. ג. בדיקות מעבדה לא שלמות, מה שמןופיע כאן- תקין. לגבי PTH- לא יכולה להעריך האם תקין, כי בכל מעבדה יש נורמות משלה, ובחלק מהמקומות 70 זה תקין, כאשר במעבדות אחרות- ערך זה מוגבר. ד. בדיקות CTX. P1NP מופרשות למחזור הדם עקב שבר בעצם ופעילות ניתוחית בעצם, לכן הן כעת לא משקפות את המצב הבסיסי לפני השבר. בברכה, שר ילנה סיגל

שלום רב, ראה ת שובה מהיום. בברכה, דר ילנה סיגל

שלום רב, ראה תשובה מהיום. בברכה, דר ילנה סיגל

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס