בהמשך לנושא שכבר העליתי כאן - רמיסיה בפעילות יתר של בלוטת התריס

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

12/06/2024 | 23:01 | מאת: דני

ד"ר סיגל, שלום שוב ראשית תודה רבה על העזרה שלך כאן בפורום. כאן דני - כתבתי לך הודעה או שניים בנושא בחודשים האחרונים, לגבי רמיסיה שאני נמצא בה כעת במסגרת מחלת גרייבס - פעילות יתר של בלוטת התריס. כפי שכבר כתבתי לך, אני במהלך ההפוגה ממתימאזול, ובבדיקות הדם שאני עורך מדי חודשיים יש התייצבות מוחלטת של ערכי T3 ו-T4, בדיוק בנורמה, ללא שום שינוי ואילו במקביל, בכל בדיקה, TSH מתרסק לכיוון מטה, כאשר בבדיקת הדם האחרונה מהשבוע הוא כבר הגיע לערך של 0.753 mIU/L (כדי לסבר את אוזנייך, לפני חודשיים הוא היה 1.579 mIU/L - שימי לב איזה ירידה חדה) אני מאוד מבולבל. מה קורה כאן? האם עדיין אין בהתרסקות זו משום להסביר את העובדה שהרמיסיה - דינה להיכשל? ממחקר קצר שעשיתי באינטרנט הבנתי שיש תופעה הנקראית יתר פעילות בלוטת התריס תת-קליני מסוג אנדוגני - האם ייתכן שזה המצב? כיצד את רואה את התמונה הזו? אני מאוד מודאג ובעיקר לא מבין מה קורה כאן. תודה דני

שלום רב, כל עוד TSH תקין עדיין (והוא תקין)- להמשיך מעקב. במידה והTSH יהיה מתחת לגבולות הנורמה- לדבר עם רופא המטפל, ולהחליט על המשך טיפול, לשקול טיפול ביוד רדיואקטיבי. בברכה, דר ילנה סיגל

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס