שלום, בן 70, תוצאות בדיקת צפיפות עצם, האם זה תקין ?

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

30/06/2024 | 00:53 | מאת: בן 70, תוצאות בדיקת צפיפות

סיבתהבדיקה: בדיקת סקר תרופות: הבדיקהבוצעה בשיטת DEXA באמצעות מכשיר (Prodigy ,Lunar-GE( ממצאיהבדיקה: עמודשדרה4L1-L הערות: הירכייםהערות:הצפיפות בשתי הירכיים ב- NECK אינה דומה. אבחנהדנסיטומטרית מסכמת: הצפיפות בע"ש מתני גבוהה מהממוצע, ובשתי הירכיים הצפיפות נמצאת בטווח התקין. הערות והמלצות: רצוי לחזור על בדיקת צפיפות עצם בעוד כ- 5 שנים. נאשיםלבשמתאריך 29.12.2015 ערכי צפיפות העצם בעמוד שדרה הלומברי הם ממוצע של חוליות 4L1-L בהתאם להנחיות חברההבין לאומית לצפיפות עצם קלינית ISCD. השוואה לבדיקות קודמות נעשית על סמך ערכי BMD בחוליות זהות ובירך הכללי בהתחשבבטעות המדידה. מומלץלהקפיד על צריכה נאותה של סידן ושמירה על רמה נאותה של ויטמין D בדם. יש להימנע מעישון ומצריכת אלכוהול מופרזת, ולבצע פעילות גופנית סדירה. 1.770 BMD4.6 T-Score4.9 Z-Scoreתאריךביצועהבדיקה 17-06-2024 (Neck (BMD 1.144 1.068 ימין שמאל 0.2 0.8 T-Score (Neck)1.3 1.9 Z-Score (Neck)1.232 1.219 BMD (Total-hip)1.8 1.7 T-Score (Total-hip)1.7 1.6 Z-Score (Total-hip)

שלום רב. מה שניתן להבין מהכתוב כאן- זה שאין ירידה בצפיפות העצם ולא מדובר באוסטיאופורוזיס. צפיפות העצם בירכיים תקינה. צפיפות העצם בעמוד שידרה מפורטת כגבוהה מהרגיל, וכדי להבין את הממצא יותר טוב- כדאי לראות תשובת בדיקה מלאה, כולל תמונות ולא רק סיכום, ויתכן ויהיה צורך לבירור נוסף, כמו למשל צילומי רנטרן רגילים. בברכה, דר ילנה סיגל

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס