אוסטאופורוזיס - שברים בעצמות כף הרגל

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

10/07/2024 | 18:31 | מאת: תמירה

כידוע, שברים בעצמות כף הרגל פחות אופייניים לאוסטאופורוזיס. סטטיסטית, מהי שכיחותם של שברים כאלה (כלומר, בעצמות כף הרגל, שהם כן תוצאה של אוסטאופורוזיס) בקרב נשים בתחילת שנות ה-50 שלהן? ושאלת המשך: האם יש דרך לברר בוודאות מהי סיבת השברים בעצמות כף הרגל? מהן הסיבות האפשריות לשברים כאלה במקרה שהם אינם קשורים לאוסטאופורוזיס? תודה רבה.

שלום רב, שכיות שברי כף רגל היא 5-6 אחוזים, לפי נתונים מארצות הברית, רובם- אחרי גיל 40. שברים בעצמות כף רגל קשה לשייך לאוסטיאופורוזיס, בדרך כלל הסיבה לשברים אלו היא חבלה. מומלץ לבצע בדיקת צפיפות עצם ולפיה להבין האם יש ירידה בצפיפות העצם ומה רמת הירידה. בברכה, דר ילנה סיגל

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס