ויטמין D והשלמת חסכים

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

16/07/2024 | 16:26 | מאת: מעיין

היי ד"ר ילנה אני עורכת דין כבר 15 שנה עובדת מאוד קשה וכמעט ולא רואה אור שמש. בבדיקת דם יצא שיש לי מחסור בויטמין D, קראתי שזה יכול ליצור בעיות שבין היתר זה בעיות בעצם מה שמאוד הפחיד אותי. האם עכשיו כשאתחיל להחשף יותר לשמש ואפילו אטול כדורי ויטמין, האם הגוף יכול "להטעין" ויטמין D ולהשלים חסכים, או שהתקופה הארוכה כנראה של המחסור עשו מן נזק שאי אפשר להשלימו (נגיד בעצמות) ועכשיו נותר לי רק לשמר את מה שקיים?

שלום רב, נטילת ויט D במינון מספק תביא לתיקון מלא של רמת הויטמין בדם, ולהחלמת העצם. את צריכה גם להתייחס לצריכתסידן יומית, ולהגיע לצריכת סידן ממזון+ תוסף סידן לערך של כ 800-100 מג. בברכה, ילנה סיגל

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס