תוצאות הבדיקת צפיפות עצם של גבר בן 63

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

23/07/2024 | 14:15 | מאת: דינה

שלום רב, בעלי בן 63.טופל לפני 24 שנים במינונים גדולים של פרדניזון.בעקבות כך הייתה ירידה משמעותית בצפיפות העצם.הוא טופל תקופה על ידי תטרופות שונות. בשנים האחרונות סובל מאנקילוזינג בפונדילייטיס קשה. נשלח לבדיקת צפיפות העצם. אשמח לדעת האם תוצאות הבדיקה תקינות. כף הידt-score הוא מינוס 0.5 בירך הערך הוא מינוס 1 עמוד השדרה5. בעלי מקבל 1000 מ"ג של ויטמין די כל יום. תודה רבה דינה

23/07/2024 | 14:15 | מאת: דינה

הערך בעמוד השדרה פלוס 5

שלום רב, עמוד השדרה במצב של אנקילוזינג ספודיליטיס לא משקף מב אמיתי של הצפיפות. צוואר הירך ניראה תקין. אני ממליצה להתייעץ עם רופא מומחה פיזית, לא בפורום. בברכה, דר ילנה סיגל

שלום רב, ראו תשובה מהיום. בברכה, דר ילנה סיגל

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס