הנחיות לבדיקה

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

26/02/2013 | 01:00 | מאת: ירון

שלום רציתי בבקשה לשאול, מה ההנחיות לבדיקות דם - טסטוסטרון - קורטיזול - פרולקטין. הבנתי שיש עניין עם השעות המסויימות (בבוקר) וכן כמה שעות ערות וכו'. והאם זה משנה מה הרגלי השינה או שבכל מקרה השעון קובע (גם אם אדם רגיל לישון מ 4 עד 10 למשל, או סתם לא ישן טוב בלילה) ?

לקריאה נוספת והעמקה

לירון שלום רב, א.- בדיקת קורטיזון אקראית לא מאוד עוזרת באבחנה, ולכן בדרך כלל מקובל לבצע טסטים דינמיים (עם מספר מדידות לאחר מתן תרופות מסוימות) כדי להבחן מצבי חוסר ועודך קורטיזול. ב.-פרולקטין מופרש יותר בלילה, ולכן בדיקת דם להורמון זה צריך לקחת שלוש שעות לאחר קימה מהמיטה, כדי לקבל תוצעות מדויקות יותר. לצורך זה הנבדק, אם הוא מעונין בצתוצאה מדויקת, יכול ללכת לישון לא ב 4 לפנות בוקר, אלא מוקדם יותר, ולקום בשעה 6, וב-9 למסור דם לבדיקה. נראה לי היגיוני ודי פשוט. ג.- טסטוסטרון לוקחים בדרך כלל בבוקר, אך בדיקת טסטוסטרון כללי לא משקפת את המצב באופן אופטימאלי, כי ההורמון נמצא בדם מחובר לחלבונים. אם מחפשים חסר בטסטוסטרון- כדאי לקחת טסטוסרון חופשי או\וזמין ביולוגית. בברכה, ד"ר ילנה סיגל

27/02/2013 | 21:12 | מאת: ירון

שלום ד"ר כתבת שבדיקת קורטיזול אקראית היא ללא ערך אבחנתי. ויש צורך בטסטים דינמיים. האם איסוף שתן לקורטיזול שווה ערך לטסטים הללו ? ובכל מקרה, יש לי הפניה עם בדיקות לטסטוסטרון, פרולקטין, וקורטיזול. איזה ערך יש בכל זאת לבדיקת דם קורטיזול ? (זה מה שנותנים בשגרה)

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס