סויה ומוצרי חלב

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

05/07/2013 | 08:16 | מאת: אחת

הי, קראתי שלגברים מבוגרים סידן בטבליות מעלה סיכון לאירועים בלב, אצל נשים לא. האם ניתן את כל תצרוכת הסידן לקבל ממוצרי חלב או סויה, טחינה וירק? כלומר - האם הסידן מהמזון כל מזון - שווה באיכותו לזה שניתן בתוספים או שיש מזונות שהספיגה לא טובה? ואם בכל זאת לוקחים כדור סידן - איזה סוג הכי כדאי ומתי הכי כדאי לקחת אותו? תודה ושבת שלום :) תודה!

לקריאה נוספת והעמקה

לאחת שלום רב, א.- צריכת סידן יומית מומלצת היא 1000-1200 מג, ממזון ותוספים יחד, כלומר, אם מגיעים לצריכה טובה ממזון בלבד- אין צורך בנטילת תוסף סידן. ב.- ניתן לקחת כל תכשיר סידן שרוצים, עידיך- סידן ציטרט וא קלציצ'ו D3 פורטה. לוקחים את תוספי הסידן לאחר אוכל הלא חלבי. בברכה, ד"ר ילנה סיגל

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס