האם זה נכון שמוצרי חלב גורמים דווקא לבריחת סידן ?

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

04/11/2013 | 13:25 | מאת: ענת

ראיתי תוכנית תחקיר בערוץ 8 לפיה במחקרים שערכו גילו דווקא יחס הפוך בין צריכת מוצרי חלב בחברה מסויימת לבין אוסטטיאופורוזיס. כך למשל התברר שבחברות פרימיטיביות בדרום אפריקה שם לא צורכים בכלל מוצרי חלב לאחר גיל הבגרות, מחלת האוסטיאופורוזיס לא קיימת בכלל וזאת להבדיל מחברות שפע, בהן אוכלים כמויות גדולות של מוצרי חלב, שם יש תפוצה רחבה למחלה. אחד ההסברים לכך, שבתהליך אוסמומוזה העצם מוציאה את הסידן ממנה החוצה בשביל להשוות לסידן שבחוץ ולכן מוצרי חלב יש לאכול רק בגיל הילדות אולם לא בגיל הבגרות אני מודעת לכך שלרפואה הקונבצינאלית קשה לקבל ז את אבל אולי עדיף לצרוך סידן לא ממוצרי חלב אלא ממקורות צמחיים אחרים, דבר שימנע את המחלה ?

04/11/2013 | 20:17 | מאת: איילה

שלום רב, א.-כל הרופאים והמדענים העוסקים בטיפול באוסטיאופורוזיס ומחלות עצם מטבוליות אחרות ממליצים להקפיד על צריכת סידן יומית של 1200 מג ממזון ותוספים יחד, וספיגת סידן וממזון טובה יותר ומועילה יותר מזו מהתוספים. ב.- יתכן שבני שבטים האפריקנים לא מוגדרים גנטית לפתח אוסטיאופורוזיס, ללא שום קשר להרגלי תזונתם. בברכה, ד"ר ילנה סיגל

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס