העשרת סידן במזון!
דיון מתוך פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס
אנו מכירים את המחקר הרפואי שהראה עליה שכיחות להתקפי לב במטופלים הנוטלים תוספי סידן, ומכאן ההמלצה להשתדל לספק לגוף כמה שיותר סידן מהמזון ורק אם חסר לבצע השלמה על אותה הכמות שחסרה עם טבליית סידן. נוכחתי לדעת שמזונות רבים פשוט מועשרים בסידן חיצוני, ודינו כדין טבליות סידן!!! מה עוד שמתי לב שתנובה מעשירה את מוצרי החלב שלה עם Calcium Tri-Phosphtate. כך לדוגמא כוס חלב סויה מכיל 240 מג של סידן. איך ניתן לדעת כמה מהסידן הזה הוא טבעי מהסויה וכמה הוא תוסף שתנובה הוסיפה?? האם התוסף הזה מספיק בטוח?? קלציום פוספט??? פוספט פוגע בספיגת הסידן ובעצם!!! ב-100גר קוטג, של תנובה יש סכ 100 מג של סידן!!! (על האריזה כתוב שהקוטג, מועשר בסידן....) אז כמה סידן אמיתי יש בקוטג??? לא ניראה לי שמוצרי חלב שהמועצה הישראלית לחלב כל כך מתגאה מהווים מקור טוב לסידן! כך בכל מוצרי החלב של תנובה!!! לא יודע מה קורה עם חברות אחרות. האם פרופ, איש שלום או דר סיגל יכולים להעשיר את הידע שלנו בנושא? אני מוטרד מאוד מכך!!!! (אני כמעט ולא משתמש במוצרי חלב למעט יוגורטים וחלב סויה- להערכתי אספיק גם שימוש זה- אמצא לי מזונות עשירים טבעית בקלציום) תודה!
שלום רב, א.- למחקרים שהראו עליה באירועים לבבים היתה ממטודולוגיה לקויה, טלכן המסכנות הן לא חד משמעיות. צריכת סידן יומית מעל 1400 מג לא מומלצת. ב.- נכון שמומלץ לקחת תוספי סידן רק אם לא מגיעים לצריכת סידם\ן מומלצת של 1200 מג ליום לאנשים מעל גיל 50. ג.-אם לא תוכל דברי חלב(שהם המקור העיקרי לסידן)- איך תגיע לצריכת סידן טובה ממזון? ד.-לא משנה האם ספגת סידן "טביעי" ממוצרי חלב, או סידן שהוסף. סידן הוא מינרל, תחונות יוניות שלו לא משתנים עקב מקורו. ה.- אם אתה מעונין להגיע לצריכת סידן יו8מית מומלצת של 1200 מג ממזון בלבד- תקבע פגישה עם דיאטנית, היא תעזור לך לבנות תפריט מתאים. ניתן להשתמש גם במחשבוני סידן הקיימים באינטרנט. בברכה, ד"ר ילנה סיגל