סויה וחלב
דיון מתוך פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס
שתי אמירות תמוהות נכתבו ע"י מנהל אחד הפורומים העוסקות בנושאים הנראים לי בתחום מומחיותכם, ולפיכך אבקש התייחסותכם: א. "משקה סויה הוא לא משקה מומלץ בגלל בעייתיות הסויה, הגורמת לחסר בוויטמין B12 ובעודף אסטרוגן בגוף (הסינים לא אוכלים אותה סויה מהונדסת כמו במערב)". ב. "חלב הוא משקה טוב כל עוד הוא לא מפוסטר. החלב בישראל הוא מפוסטר-על וכל חיידקי הביו שלו הוצאו להורג בפיסטור (חלב טרי מהפרה בריא בהרבה והפיסטור מיותר לגמרי)". אודה על תשובתכם.
הדברים נאמרו בפורום שאינו פורום מקצועי. מנהל הפורום אינו איש מקצוע בתחום . תוכל להיווכח בכך אם תקרא את ההודעה החשובה בראש הפורום.
תודה רבה על הערתך החשובה, שלא שמתי לב אליה קודם לכן. עם זאת, בינתיים כתבה דיאטנית קלינית(בפורום תזונה קלינית באתר זה, ב-7.4) שסויה לא מומלצת, משום שאלה שבארץ אינם דומים לסויה המקורית והם מזיקים. מה תגובתך? ואגב, האם יש לך הכשרה מקצועית בתחןם זה?
שלום רב, חלב סויה מכיל כמות הסידן הדומה לחלב פרה, וניתן להשתמש בו בדיוק כמו בחלב פרה. פיסטור הוא חיוני ולא פוגע בכמות הסידן. בברכה, ד"ר ילנה סיגל
קראתי שבמוצרי סויה יש חומצה (הנקראת "פיטית") הפוגעת בספיגת סידן. האם יש יסוד לטענה זו?
קראתי טענה של דיאטנית קלינית שסויה איננה נחשבת כעשירה בסידן, גם כאשר יש בה כמות גדולה של סידן, וזאת משום שהספיגה בסויה איננה יעילה. אנא התייחסותך המלומדת. תודה.