לצופיה איש שלום - אחוזי שומן בגבינה לספיגת הסידן
דיון מתוך פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס
מדי פעם אני שומעת וקוראת דעות שונות בדבר ספיגת הסידן האופטימלית בגוף. מקור אחד טוען שיש צורך ב 5 אחוז שומן בגבינה, כדי לספוג את הסידן שבה, מקור אחר אומר, שאין כל ערך לשומן הזה דווקא, ושיש בתפרט-יט בכללי די שומן לצורך ספיגת הסידן. אם כך - האם עדיף לצרוך גבינה בת אחוז אחד, כדי לשמור על כלי הדם ועל הדיאטה ? נראה כי גם לדיאטניות אין תשובה נחרצת. מחכה לתשובתך בנדון, מתת
שלום רב, אין קשר לאחוז השומן בגבינה, ניתן לאוכול דברי חלב המכילים עד 5% שומן. בברכה, ד"ר ילנה סיגל
(מספר מקשר)