אוסטאופורוזיס בגיל צעיר

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

24/08/2006 | 22:40 | מאת: ירון

שלום, אני בחור בן 23 .עשיתי , לפני חודשיים בדיקת צפיפות עצם , בחטף איך נאמר , בלי הפניית רופא ועל דעת עצמי , בסוף יוני. אני חייב לציין שאף פעם לא עשיתי פעילות גופנית משמעותית ולכן עלה לי חשד קל שאולי אני צריך לעשות בדיקה כזו. התוצאות הראו שישנה ירידה בצפיפות העצם בירך שמאל(-1.9 ) וירידה בצפיפות העצם בעמוד השדרה(-3.4) בעקבות זאת הפנו אותי לבדיקות דם שנמצאו תקינות לגמרי ומיד אחרי זה רשמו לי פוסאלאן ו1200 מ"ג סידן, 600 מ"ג קרבונט ו600 מ"ג ציטרט. השאלה שלי היא כזו : האם הליכה בלבד מספיקה לבניית עצם ? או שדרושה גם התעמלות כנגד משקלים .?

24/08/2006 | 22:42 | מאת: ירון

שחכתי לציין , בנוסף לכך, שבבדיקת רמות סידן בשתן , נמצאו לי רמות נמוכות מגדר הרגיל:54 או משהו כזה , לא זכור לי הערך המדויק .

לירון שלום רב, בראשית מומלץ לערוך בירור, ולשלול מחלות שעלולות לגרום לאוסטיאופורוזיס, ולטפל קודם כל במחלה היעקרית. במידה ונשללו סיבות לאוטיאופורוזיס משנית-יתכן ומדובר באוסאיאופורוזיס שמוגדרת גנטית. בכל מקרה, לא היתי מתחילה טיפול בפוסלאן בגבר צעיר,ללא סיפור של שברים בעבר. התרופה רשומה רק לטיפול באוסטיאופורוזיס בנשים בגיל המעבר ולטיפול באוסטיאופורוזיס (בנשים ובגברים) כתוצאע מטיפול בהורמונים סטירואידליים (ממשפחת פרידניזון וקורטיזון). כדאי להקפיד על הצריכה היומית המומלצת של סידן (1200-1500 מג) ולבדוק רמת ויטמין D, ואם היא מתחת ל- 30 ng/ml- לתקן אותה בעזרת נטילת תוסף ויטמין D. מומלצת כל פעילות גופנית, אך אף סוג של פעילות גופנית לא גורם לצבירת מסת עצם בצורה משמעותית. פעילות גופנית משפרת קואורדינציה, מחזקת שרירים ומפרקים ובכך מפחיטה סיכון לשבר. בברכה, ד"ר ילנה סיגל

25/08/2006 | 21:00 | מאת: ירון

אכן, בכל הבדיקות שעשיתי(הורמונים, צליאק , תת-ספיגה) לא נמצא ממצא פתולוגי. אם האוסטאופורוזיס נובע מסיבה גנטית, כדבריייך, תיאורטית, שבר כלשהו בעתיד הוא בלתי נמנע. מה עושים במקרה של שברים חוזרים ונשנים? נותנים פוסאלאן ?

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס