חלב ואוסטיאופורוזיס

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

22/05/2007 | 10:15 | מאת: נעמי

שלום לכן, גירסת הנטורופתים הינה, שחלב אינו מתאים לבני אדם, ובין הייתר אף מדלדל את העצם. הטענה הינה שאת החלב מקדמים יצרני החלב לפי האינטרסים להם. לקראת חג השבועות יצאו שוב בהצהרות בעיניין זה והתקשורת, שאוהבת לשחוט פרות קדושות, נותנת במה להצהרות נגד חלב. האחרונה שנתקלתי בה הינה באתר : http://club50.co.il/text_item.aspx?tid=2244 ולהלן ציטוט: " ד"ר אריה אבני, כירורג, פרסם ספר הנקרא "שוטי החלב" . . . . . . . לדברי אבני מוצרי החלב המכילים כמות גדולה של סידן, לא רק שאינם משפרים מדדים של צפיפות עצם, אלא להיפך גורמים לאיבוד מינרלים והחלשת העצם, ועוד. " שנים רבות אני צורכת חלב ומוצרי חלב קרוב לליטר כל יום בחלקו מסיבת אוסטיאופורוזיס אצל אמא ובחלקו מסיבות של הטעם. בעשר השנים האחרונות עברתי לחלב וליוגורט מועשרים בסידן ומגיעה לצרוך ממקור זה לבדו כ-1,000 מ"ג ביום. מה ידוע ממחקרים רפואיים שיטתיים על הספיגה והיעילות של סידן ממקור חלבי, שאפשר לנטרל מהם כל השפעה של יצרני החלב? האם אני מחלישה את העצמות במקום לחזקן? האם הנטורופתים צודקים? תודה מראש ובברכת חג שבועות שמח

לנעמי שלום רב, לפי מחקרים רפואים- חלב הוא חומר חשב לבריאותנו, עשיר בחלבונים וסידן, והוכך שלאנשים שלא צורכים דברי חלב- עקב אלרגיה או חוסר באנזים המפרק חלב (לאקטוז)-ישנה צפיפות עצם ירודה ביחס לבני גילם. במקרים אלו מומלץ להשלים את צריכת הסידן ממקורות אחרים. מחקרים רפאוים בוצעו ללא כל השפעה של יצרני חלב. את יכולה להיות שקטה ולהמשיך לצרוך דברי חלב. בברכה, ד"ר ילנה סיגל

27/05/2007 | 23:38 | מאת: נעמי

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס